Snedtramp

Time for you and time for me
And time yet for a hundred indecisions
And for a hundred visions and revisions
In a minute there is time
For decisions and revisions which a minute will reverse
-T.S Eliot

Vissa dagar går snett. Vissa dagar känner du redan på morgonen, den där första medvetna sekunden, när du stänger av alarmet, kniper ihop ögonen mot ljuset, inser att du är vaken - så inser du att det kommer gå snett.
Givetvis kämpar du emot det. Intalar dig att det kommer bli bra, du tänker baka scones eftersom du har sovmorgon men hittar inget bakpulver, skiter i det, vägrar låta dig nedslås, du kollar på en film och äter flingor och lyxkopp varm choklad och tar på dig fejkglasögon och borstar tänderna och fixar hår och smink och tar lyxbussen som tar tre minuter längre men hela tiden känner du bara att det går utför, det går snett. Du sitter på samhällslektion och äter äpple och allt du säger, allt du gör, allt du känner, allt du tänker, går snett. Nånting inuti dig skrapar med naglarna mot själens griffeltavla och universum vrålar i ditt öra att det här kan bara inte vara rätt, det här kan inte stämma. Så du äter en snabb lunch. Lyssnar på dina vänner som ballar ur, du gav för längesen upp att försöka överrösta dem. Önskar att du kunde starta om dagen. Göra om, göra rätt. Du säger hejdå, sätter dig på bussen, knarkar Red Hot Chili Peppers, försöker förgäves förstå vad det är som är så oändligt ledset i dig. Köper bakpulver. Provpeppar sushikväll med vänner, det känns bättre, tar ett överblivet glas cola, det känns också bra.
Vissa dagar är såna, vissa dagar går snett. Det får de göra. Det måste de göra, så att man vet hur en bra dag känns. Men inte fan blir de sneda dagarna roligare för det.
Och det är helt okej.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0